088 - 374 79 34

Dagvaarding of sommatiebrief ontvangen?

Het Steunpunt Huisuitzetting helpt u!

Dagvaarding of sommatiebrief ontvangen?

Als u moeite heeft om de huur te betalen en daardoor een betalingsachterstand heeft opgebouwd, gebeurt het vaak dat de verhuurder dreigt dat hij u uit het huis zal laten zetten als u de achterstallige huur niet betaalt.

Naar de rechter?

Zo makkelijk als de verhuurder dat zegt is dat echter niet gedaan. Voordat de verhuurder u uit het huis kan laten zetten zal de zaak eerst aan de rechter voorgelegd moeten worden.

Indien uw verhuurder naar de rechter zal stappen kan hij het volgende van u vorderen:

 • Betaling van de achterstallige huur plus incasso- en/of proceskosten.
 • Betaling van de achterstallige huur plus incasso- en/of proceskosten en ontbinding van de huurovereenkomst en ontruiming van de huurwoning.

Dit is natuurlijk heel erg vervelend om mee te maken. Maar naast dat het heel erg vervelend is, kan het in uw ogen natuurlijk ook nog eens heel erg onrechtvaardig zijn. U hebt bijvoorbeeld helemaal geen huurachterstand of het gevorderde bedrag aan achterstallige huur is veel te hoog.

Neem daarom altijd contact op met een huurrecht specialist.

Het is altijd verstandig om op tijd contact op te nemen met één van onze huurrecht specialisten. Door één van onze specialisten in te schakelen vanaf de eerste brief van uw verhuurder ontvangt u juridische hulp vanaf de start van het geschil. Dit zal u helpen om het geschil snel ook weer snel op te lossen.

Neem contact op met het Steunpunt Huisuitzetting

Onze specialisten zijn gevestigd door heel het land. Daardoor is er altijd een van onze specialisten bij u in de buurt om snel voor u aan de slag te gaan.

Bent u bang dat de hulp van onze advocaten te duur zal zijn omdat uw inkomen niet hoog genoeg is? Vaak is dat niet nodig en kunnen onze advocaten u alsnog pro deo helpen als er sprake is van een financieel belang boven de 500 euro.

Gratis intakegesprek

Heeft u een probleem met uw verhuurder? Of wilt u een huisuitzetting voorkomen? Bel of mail uw vraag en wij helpen u verder.

Bel: 088 – 374 79 34

Wist u dat…

cartoon44

 • U altijd een advocaat nodig heeft?
 • U meestal een toevoeging krijgt (pro deo)
 • Wij u altijd verder helpen
 • Een intake altijd gratis is?
 • Wij al meer dan 1000 mensen hebben geholpen?

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op indien u een probleem heeft met de verhuurder of een uitzetting dreigt. Wij verzorgen uw juridische bijstand. Dit kan vaak op basis van pro deo.

Stel gratis uw vraag aan onze juridische intakebalie op: 088 – 374 79 34 (lokaal tarief)

  Ik ga akkoord met onze beperking van aansprakelijkheid en ons privacy statement

  *Verplichte velden. Uw bericht wordt geheel vrijblijvend doorgestuurd naar onze intakebalie. Onze juristen beoordelen uw zaak en nemen altijd contact met u op. Lees ons privacy statement

  Gratis intakegesprek

  Probleem met de verhuurder? Dreigende ontbinding huurovereenkomst? Bel of mail uw vraag en wij helpen u verder.

  Openingstijden:

  Maandag t/m vrijdag: 08.00 tot 18:00 uur
  Zaterdag: 09.00 tot 17:00 uur
  Zondag: 12.00 tot 16:00 uur